toppbilde til infoskriv april 2022

Infoskriv april 2022

Historiens første «Kaffetår» vil bli avholdt den 6.mai kl. 0845 – 0930. Møtevert er Sparebank 68 Grader Nord og møtested er de nye lokalene til Sparebank 68 Grader Nord, som ligger midt på Torget i 1.etasje i «Kjolestuegården».

«Kaffetåren»

Historiens første «Kaffetår» vil bli avholdt den 6.mai kl. 0845 – 0930. Møtevert er Sparebank 68 Grader Nord og møtested er de nye lokalene til Sparebank 68 Grader Nord, som ligger midt på Torget i 1.etasje i «Kjolestuegården». Her vil dere få servert rykende fersk kaffe og te, samt få tid til å snakke med andre næringsaktører i Vågan. Banken vil si noen få ord om seg selv, og jeg vil si noen få ord om veien videre for næringsforeningen.

«Kaffetåren» har som mål å være et godt møtested for gode samtaler. Vi legger i så måte opp til at dette skal være et alternativ til «morrakaffen» din. For at vi skal kunne bygge en kultur der vi møtes og bygger nettverk, er det en forutsetning at næringslivet vet sin besøkelsestid og møter opp. Vi oppfordrer derfor hver og en av dere til å ta med seg en kollega eller venn og starte denne dagen sammen med oss. Vi er så ivrige med å få dette til at vi har bestemt oss for å trekke ut en vinner blant de som kommer. Vedkommende vil motta en fin premie fra oss.

Årsmøte 2022 og arrangement «Noe å tygge på»

Tirsdag den 31.mai vil det bli avholdt årsmøte i Vågan Næringsforening. Tidspunkt for møte er satt til kl. 1700 – 1800. Årsmøte vil bli avholdt i møterom i 2.etasje på restaurant Nordis.

Innkallingen vil bli sendt ut i god tid før møte avholdes. En av sakene er valg av nye styremedlemmer. Hvis du selv kjenner motivasjon for det eller vet noen som kunne passe inn til å bidra med sine ferdigheter oppfordrer jeg deg til å ta kontakt med leder for valgkomiteen Espen Haugen på mobil 911 16700 eller på mail espen@renta.no

I etterkant av Årsmøte har vi tenkt å gjennomføre et arrangement – «Noe å tygge på» i de samme lokalene. Vi starter opp rett etter årsmøte (ca. kl 1800) og holder på frem til ca. kl. 2100. Vi blir å sende ut egen innbydelse til dette hvor dere vil kunne bestille ut fra egen meny. Pris pr. kuvert settes til kr 295,-. Drikke er ikke inkludert i prisen. Det vil bli trukket ut en heldig vinner blant de som deltar på arrangementet.

Vi blir å gi en kort presentasjon av veien videre for næringsforeningen. Vi jobber også med å få inn en ekstern aktør som skal gi oss litt inspirasjon. Når vi har fått det i boks vil vi sende ut nærmere informasjon om hvem det er snakk om.

Prosjektet «Opp av Kaia»

Vi har vært så heldige med å få med oss både Sparebank1 og Sparebank 68° Nord som hovedsponsorer i dette prosjektet. Begge har valgt å tro på oss og vårt prosjekt og hver av dem har gitt oss økonomisk støtte på kr. 300 000 over en periode på 2 år. Vi er både ydmyke og svært takknemlige for bidragene fra disse bankene. Uten dem har ikke prosjektet vært realiserbart.

Vi er likevel ikke i mål med å innhente den støtten vi trenger for å kunne oppnå våre satte mål og oppfordrer av den grunn alle næringslivsaktører med å bidra. Vi har satt opp en modell der vi har 3 hovedsponsorer som støtter med kr. 150 000 i to år, 6 mellomsponsorer som støtter oss med kr. 25 000.i 2 år, og 12 sponsorer som støtter oss med kr. 10 000 i to år. Vi blir å ta en runde hos dere der vi presenterer prosjektet «opp av Kaia» og forklarer hvorfor vi ønsker at du støtter oss.

Trivsel i nærområdet

Miljøpatruljen

Til tross for at været ikke gir like tydelige signaler på det nærmer vi oss vår, der gatene blir snøfrie og trenger vask og pleie for å være presentable for både innbyggere og tilreisende. I denne sammenheng er Miljøpatruljen klar til ny innsats. Miljøpatruljen ble etablert i 2009 og har som formål å tilby lokale ungdommer i alderen 12-15 år sommerjobb, der de gjør noe som betyr noe for dem og ikke minst for byen/ stedet de bor på. Takket være dem får vi et renere og penere Vågan.

For at Miljøpatruljen skal kunne tilby ungdom jobb er de avhengig av økonomisk støtte, også fra næringslivet. Vågan Næringsforening oppfordrer derfor alle medlemmene til å bidra, slik at våre unge helter får betalt for sitt gode arbeid, og kan komme i gang med å holde det rent rundt oss. Vedlagt finner du et dokument, som du kan benytte deg av hvis du vil bidra.

Trivselstiltak – en, to, tre

Vågan Næringsforening har som ambisjon å iverksette tre prosjekter rundt trivsel i nærområdet. Vi har i 2022 tenkt å gjennomføre ett i Svolvær, ett i Kabelvåg og ett i Henningsvær, der vi i samarbeid med lokale helter bidrar til forskjønnelse av sentrum. Hva innholdet av tiltaket skal være er ikke avklart ennå, men vi vil komme tilbake med nærmere informasjon om dette når vi har bestemt innholdet av det. Målet er å vise at vi med enkle grep kan bidra til økt trivsel i nærområdet, og kanskje få flere til å «ta i et tak» å gjøre sitt for at det skal bli triveligere rundt seg.

Med hilsen
Espen Berg Knutsen
Daglig leder
Vågan Næringsforening

Del: