Axel Jacobsen Maskinforretning ble kåret til Årets bedrift 2022
Axel Jacobsen Maskinforretning ble kåret til Årets bedrift 2022, her representert ved Frode Vestby og daglig leder Richard H. Aas Foto: Espen Nordahl - Våganavisa

Axel Jacobsen ble «Årets Vågan bedrift» i 2022

For oss er det er en fornøyelse å gratulere Axel Jacobsen som vinnere.

Juryens begrunnelse

Axel Jacobsen Maskinforretning er en faghandel innen maskinutstyr som primært henvender seg mot proffmarkedet. De fleste kunder er lokalisert i Lofoten og Vesterålen.

Butikken ble startet i 1948 av Axel Jacobsen. I 1981 gikk Knut Glad Jacobsen inn som eier av forretningen. I 2018 overlot han eiermajoriteten av bedriften til to av de ansatte, Richard H. Aas og Frode Vestby. Noen av dere har sikkert allerede fått med dere at bedriften til neste år kan feire 75 års jubileum.

Bedriften finner vi i Vestfjordgata, ikke langt fra brua over til Svinøya, her har de butikk i første etasje og verksted i kjelleren og et produktutvalg som er tilpasset til kundegruppa.

Bedriften har i dag fem ansatte samt en hjelpsom pensjonist (Knut). Richard H. Aas er daglig leder og med seg på laget har han Hans Ole Madsen, Frode Vestby, Frank Rist og Gunnar Smedvik.

Hovedkundene til Axel Jacobsen Maskinforretning finner vi blant verksted- og fiskeindustrien, fiskeflåten og oppdrettsnæringen, håndverkere, rørleggere, elektrikere og ikke minst maskin entreprenører. Kommunale og noen statlige etater, som for eksempel Kystverket.

En og annen privatkunde stikk også innom, de får også hjelp hos denne kompetente gjengen.

Bedriften er kjent for sin serviceinnstilling. Det er ikke uvanlig at de hjelper kunder både nattestid og i helger.

For oss er det er en fornøyelse å gratulere Axel Jacobsen som vinnere.

Del: